23 teológus szerzett diplomát

23 teológus szerzett diplomát

Ebben az évben 23 kárpátaljai  hallgató védte meg szakdolgozatát és tett sikeres szakvizsgát a budapesti Baptista Teológiai Akadémián. A Kárpátalján élőknek László Gábor, a teológiai akadémia főiskolai docensének kezdeményezésére, 2016-ban nyílt lehetősége arra, hogy nagy számban jelentkezzenek a teológiai tanulmányokra. Sokan éltek is a lehetőséggel és akik mindvégig kitartottak, azok a megszerzett ismereteken túl, főiskolai diplomához is jutottak. Mindannyian arról számoltak be, hogy a tanulmányoknak köszönhetően mélyült az igeismeretük és ez sokaknak gyökeres változást hozott az istenkapcsolatában. Voltak akik rászánták magukat valamilyen gyülekezeti szolgálatra, mások a továbbtanulás mellett döntöttek. Az évek során, a helyi feladatok ellátásában a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség tagjai vállalták a szolgálat terheit. A kárpátaljai koordinátor szerepe Nagy-Kaszáné Somogyi Ilonára hárult.
Hálásak vagyunk azért, hogy a mi Urunk megadta ezt a történelmi lehetőséget és sokakat felkészít a hiteles és odaszánt szolgálatra. Azért imádkozunk, hogy mindannyian élő kövek legyenek Isten templomában.

A következő hallgatók szereztek teológus BA diplomát:

Beregszász: Háger Krisztián, Szkáza Éva, Szkáza Levente
Beregújfalu: Bakos Imre
Gát: Kósa Sándor, Nagy Tatjána, Varga Katalin
Gut: László Vita, , Simon Anett, Tóth Sándor
Nagbégány: Tóth Katalin
Rafajnaújfalu: Tóth Marika, Turóci Erika
Zápszony: Balla Gyula, Balla Mária, Hegedüs Márta, Kota Éva, Kota István, Nagy Andrea, Novák János, Orosz Bálint, Orosz Gergő, Orosz Tünde