Biblia és sátor 2021-ben

Biblia és sátor 2021-ben

Augusztusban, még az iskolakezdés előtt sikerült megszervezni a sátoros hétvégét Zápszonyban, ami már egyre inkább családi hétvégét jelent. Ilyenkor sátrakat állítunk fel az imaház kertjében, tábortűz mellett melegedünk és énekelünk, valamint rengeteg időnk van a közös beszélgetésekre, röplabdára és más közösségépítő játékokra. Az igére hangolódást Téglási Lajos, a Vecsési Bárka Baptista Gyülekezet lelkipásztora segítette, aki családjával együtt jött, hogy velünk töltsék ezeket a napokat.

Bár a körülmények egyszerűek, a résztvevők számára mégis áldást jelentenek ezek az idők, hiszen ilyenkor mindenki
igyekszik szabaddá tenni magát, hogy a gyermekeivel, biztonságos helyen, a szabadban “kalandozzon”, kiszabadulva egy kicsit a mindennapi élet terhei alól.

Az ételek elkészítésében a zápszonyi gyülekezet testvérisége segédkezett, ami nem kis szolgálatot jelentett, hiszen több, mint 40 adagról kellett gondoskodni reggel, délben és este. Az alapanyagok és más költségek finanszírozásában különböző magánszemélyek hozzájárulása segített.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy ilyen kegyelmi időket is megengedett még nekünk és hirdethetjük még a jó hírt a következő nemzedéknek is.