“Frissülj fel!”- női konferencia

“Frissülj fel!”- női konferencia

Október közepén három napos női konferenciára került sor a Kárpátlajai Polenán, a Zápszonyi Baptista Gyülekezet szervezésében. A konferencia résztvevői festői környezetben pihenhettek és töltődhettek fel. A délelőttök reggeli sétával, (kinek futással)kezdődtek a helyben található kellemes hangulatú tavacska körül. Ezt követően került sor a csoportos foglalkozásra.

A konferencia témája a Helyes időbeosztás volt, amelynek megoldásával illetve helyes hozzáállásával megannyi nő és édesanya küzd. Gyakorlati módon próbáltuk megoldani a helyes időgazdálkodás misztériumát és rájönni hol vannak azok időrések, amelyek kihasználásával több idő jut akár magunkra, akár a családra, Istenre, gyülekezetre. A workshop folyamán rájöttünk, hogy a legkevesebb időt a gyülekezetre, Istenre és magunkra szánjuk. Néhányunkban elhatározások is születtek, hogy szeretnénk több szolgálatot vallani a gyülekezetben.

Másnap az igéből néztük meg, hogy Isten mit gondol a rendelkezésre álló időről és, hogyan gondolkodik Ő arról, hogy mi hogyan osszuk be az időnket. Beszélgettünk a kronosz időről, ami a folyóidőt jelenti azaz azt az időt, amely a teremtéskor elkezdődött és nekünk embereknek nincs befolyásunk felette. Ez Isten hatáskörébe tartozik, hogy mikor ér majd véget. Sokkal inkább több energiát és figyelmet kellene fordítanunk arra, hogy mennyire figyelünk oda a kairosz időre, amit Isten “kellemes idejének”, “ alkalmatos idejének” szokott nevezni a Biblia. Ezek az alkalmakat mi is befolyásolhatjuk mégpedig azzal, hogy engedelmeskedünk Isten hívásának. Vannak olyan események, alkalmak, amikor érezzük és tudjuk, hogy ezek Istentől rendelt idők számunkra. Mintha különös gonddal Isten csak nekünk készítette volna. Csak rajtunk áll, hogy kihasználjuk e vagy sem. Amennyiben lépünk, áldásban van részünk az engedelmesség által, de ha nem ezek az alkalmak már nem térnek vissza. Egyediek és személyre-szabottak a kairosz idők, Isten különleges időcsomagjai számunkra. Természetesen a hegyi túra sem maradhatott el. Egy kb. két kilométeres hegyi sétán vehettünk részt, melynek végén azaz a tetején szemünk elé tárultak a nyugati Kárpátok bércei őszi köntösbe öltözve.

A konferencia harmadik pillére amely a legnagyobb gyakorlati feladat a csoportmunka volt. Ebben a hölgyeket három csoportra osztottuk, különböző temperamentumu embereket válogatva egy-egy csoportba. A feladat adott volt. Szervezzék meg a következő pedagógiai, szociális illetve szórakoztató csoportokat. Az egyik feladat egy keresztyén óvoda megszervezése, a másik egy napközis otthon idős emberek számára, a harmadik pedig egy esküvő megszervezése volt. A cél az volt, hogy hozzanak létre egy- egy intézményt és időt és anyagi ráfordítást is kalkulálva kész tervvel álljanak elő. Jó volt látni, hogy a gyülekezetek rendelkeznek potenciállal arra nézve, hogy vannak olyan szakemberek, akik képesek lennének vezetni egy- egy ilyen intézményt.

A konferencia a pénteki nappal zárult, amikor is még sikerült beiktatnunk egy kastélynézést mely a Kárpáti Szanatórium területén található Schönborn kastély volt.

Hála legyen Istennek, hogy megengedte számunkra ezt az alkalmat.
A részvevők Beregszászból, Gutról, Muzsalyból, Macsoláról, Asztélyból és Zápszonyból érkeztek.

Köszönet érte a Zápszonyi Baptista Gyülekezetnek, Eric és Rosemary Barrettnek!