Fuss a célig! – gyerekhét

Fuss a célig! – gyerekhét

“Fuss a célig!” mottóval szerveztünk gyerekhetet gyülekezetünkben 2019. július 22-26-ig. A szervezést már hónapokkal korábban elkezdtük, hiszen eldöntöttük, hogy igyekszünk saját erőből és pénzből biztosítani a feltételeket, ezért mindenki tudta, hogy a vasárnapi perselypénzt erre a célra szánjuk. A három hónap alatt mindenki igyekezett tehát hozzájárulni ahogy csak tudott, így a tábor kezdetére még egy trambulint is sikerült megvásárolnunk. Ráadásul a pénzügyi támogatások mellett egy 21 fős helyi szolgáló- és szervezőcsoport is kialakult.

Izgatottan vártuk, hogy ebben az évben Isten mit akar velünk kezdeni a gyerekek életében. Örömmel éltük át, hogy a településről 79 gyermek kapcsolódott be a programba. A napot énektanulással és egy-egy bibliai történettel, majd kreatív foglalkozással folytattuk. A “deszkathlon” nevű akadélyversenyre is sor került, ami az új feladatoknak köszönhetően, napról napra egyre nehezebbé vált. A gyülekezet adakozásának köszönhetően minden nap főt étellel tudtuk megkínálni a gyerekeket.

A hét üzenete röviden összefoglalva pedig ez volt: aki Isten Igéjének tanácsa és vezetése nélkül akar élni, hasonló ahhoz az emberhez, aki bekötött szemmel akar végigmenni az akadálypályán, természetesen össze fogja törni magát. Viszont ha hallgatunk Isten vezetésére, akkor bár lesznek akadályok és nehézségek az életben, mégis úgy tudunk majd megbírkózni velük, hogy azok nem lesznek a vesztünkre.

Mikor már úgy hittük, hogy mindenre gondoltunk, ami a lehetőségeink határain belül vannak, Isten a határainkat kitágította, ugyanis lehetővé vált az, hogy a gyerekeket a tábor végén megajándékozhassuk a MotoAngels Hun nagylelkű felajánlásának köszönhetően.

Hálásak vagyunk a gyerekek által adott sok örömteli visszajelzésért, amiből megérezhettük, hogy nem volt hiábavaló az egész heti fáradozásunk. Örülünk annak, hogy gyülekezetünk áldás lehetett ezen a héten a zápszonyi gyerekek életében.