Hálaadónap és bemerítés Zápszonyban • 2010

Hálaadónap és bemerítés Zápszonyban • 2010

Mindenki már nagy izgalommal várta ezt a napot. A bemerítkező azért, mert élete egyik legfontosabb eseménye, a gyülekezet azért, mert egy újabb testvért köszönthet maga között, mi pedig mert láthatjuk, ahogy egy gyümölcs megérik. Természetesen a szervezés felelőssége is izgalommal tölt el minket, hogy minden rendben és jól történjen. Nincsen két egyforma bemerítési ünnep, mindegyik egy kicsit másképp sikerül, de a lényeg az Úr jelenléte. 2010. szeptember 12-én vasárnap gyönyörű volt az időjárás és ez válasz volt az imáinkra, hiszen olyan ősziesre vette magát az időjárás a napokban, hogy volt bennünk egy kis aggodalom. A mi Urunk kezében tartotta az időjárást is, hét-ágra sütött a nap és kint lehettünk az udvaron. Újra sokan jöttek és új arcok is, akik talán csak kíváncsiságból, mert még nem láttak ilyet sosem, de nagyon örültünk mindenkinek.

Nehra Bálint hirdette az igét az 1Sámuel 15-ből, amikor Saul Isten szigorú parancsa ellenére meghagyja az amálekiták állatait sőt még a király életét is. Amikor kérdőre vonja Sámuel, hogy miért, azt válaszolja, hogy az Úrnak akarja feláldozni azokat és, hogy félt az emberektől. Sokan vannak úgy, hogy amikor az Úr valamilyen dologban engedelmességet kér, akkor kitalálnak valami mást, amit felcímkéznek azzal, hogy: Ezt teszem Uram érted! -pedig az Úr nem is azt kérte tőlük. A másik pedig az emberektől való félelmünk, hogy mit fognak majd mondani, nagy visszahúzó erő lehet az életünkben. Az Úr engedelmességet kíván tőlünk nem áldozatot. Sokszor talán az áldozathozatal sokkal jobban menne mint az engedelmesség.

Éva nagyon sokat gondolkozott a bemerítésen, de az Úr a nyár elején olyan bátorságot adott neki, hogy dönteni tudott mellette. Boldogan vallotta meg ma, hogy az Urat választja és engedelmes akar lenni. Adjon az Úr erőt továbbra is neki, hogy hűen tudja szolgálni Urát minden körülményben. Szeretek szolgálni az idősödő emberek felé is, akiket autóval kell hozni-vinni. Ilyenkor legalább ők is kikapcsolódhatank és növekedhet a hitük, eljutnak alkalmainkra. Nagyon hálás emberek tudnak lenni, és nekem jó látni, ha nekik örömük van. A Rafajnai testvéreket is áthoztuk és együtt ünnepeltek velünk.

Az itteni gyülekezetek közül mi kezdtük meg a hálaadó ünnepek sorát, amit aztán folytat Gut jövő vasárnap. Ilyenkor általában minden gyülekezet elmegy látogatóba az éppen soron következő gyülekezethez. Mindent összevetve így a végén csodálatos napunk volt. Az Úr újra hatalmasat tett nemcsak Éva életében, hanem az időjárással is. Éva boldog volt, mi is boldogok voltunk, az angyalok is örültek a mennyben és az Atya és a jobbján a Fiú is gyönyörködött engedelmes gyermekében. Így hiszem!