Házasság hete – közös vacsora

Házasság hete – közös vacsora

A Házasság Hete programot, más gyülekezetekhez hasonlóan, mi is évről évre igyekszünk megtartani és tartalmas programot szervezni a közösség házaspárjai számára. Hála Istennek, hogy ebben az évben sokan elfogadták a meghívást és így közösen el tudtunk menni együtt ünnepelni Beregszász egyik éttermébe. Ahogy körbenéztem a házaspárokon, öröm töltötte el a szívemet, hogy tudhattam: a legtöbben nem csak emberi erővel, hanem Isten erejével, jelenlétével, áldásával, segítségével élik meg a házassági szövetséget.

Kárpátalján ugyan úgy, mint széles e nagyvilágban támadás alatt vannak a keresztyén házasságok. Sokszor olyan kihívásokkal kell megküzdenünk, amire nem voltunk felkészülve. Viszont a keresztyén ember az ilyen váratlan helyzetekben tudja, hogy van, aki megtartsa, van, akit segítségül hívhat.

Lehet, hogy kapunk sebeket egymástól, lehet, hogy a körülményeink változnak meg gyökeresen és úgy érezzük szétesik az életünk, de ezen az estén az egyik szemléltető “játékból” kiderült, hogy az Úr Jézus ennek is értelmet tud adni az életünkben, vele összeáll a kép. Egy házaspár élete tele lehet törésekkel, sérülésekkel, de Isten képes arra, hogy helyrerakja azt, ami elromlott, megjavítsa azt ami eltört. A kínaiak kintsugi vázájához hasonlítanám, amely miután összetörik, nem a szemétbe köt ki, hanem a mester kezében. Ő újra öszeilleszti a darabokat és arannyal tölti ki a hiányzó részeket, repedéseket. Sokszor nekünk is össze kell törnünk, kohóba kell mennünk, hogy Isten a jellemünket formálhassa.

A finom vacsora mellett értékes gondolatokat és tanítást is kaptunk valamint fontos kérdésekre adtunk választ egymásnak. Összesen harmincan gyűltünk össze, öt különböző helyről. Istené legyen a dicsőség érte!

 

Lona