Hitvalló bemerítés Zápszonyban

Hitvalló bemerítés Zápszonyban

Újra örülhettünk a Szentlélek munkájának és láthattuk, hogy igenis Jézus él! Ma is erőteljes és hatékony az ő igéje, életre hívó és életváltoztató. A Nagybányai Baptista Gyülekezet segítségével felépített bemerítőmedencét 2009. július 26-án “avattuk” fel. A Zápszonyi Baptista Gyülekezetből ketten, a Kígyósi Baptista Gyülekezetből egy és a Beregszászi Golgota Gyülekezetből négyen jelezték, hogy szeretnének bibliai módon, önkéntesen, hitüket megvallva, bemerítésben részesülni. A dicsőítésben a guti fiatalok vezettek minket.Nagyon örülünk annak, hogy a családtagokon kívül sokan jöttek el kíváncsian a faluból, még olyanok is, akik tavaly csak gúnyolódtak és csúfolódtak az akkori eseményen. Isten Lelkének jelenléte nyilvánvaló volt abban, hogy sokak szívét megérintette az, amit láttak és hallottak.

A Bibliából Naámán történetét olvastuk. Láttuk, hogy amikor Isten kijelenti a szabadulás útját, akkor nekünk nem az a dolgunk, hogy megkérdőjelezzük azt, vagy jobbat találjunk ki, hanem ha gyógyulni és szabadulni akarunk, akkor egyszerűen engedelmeskednünk kell az Ő kijelentésének; így mutatjuk meg benne való hitünket és iránta való szeretetünket.

Hálásak vagyunk Istennek, hogy gyülekezetünket megajándékozta Medve Marika nénivel és Dávid Évikével; az a célunk, hogy életük Jézus Krisztusnak adjon dicsőséget és oszlopokká legyenek a gyülekezet számára.

Hisszük, hogy Jézus Krisztus tovább folytatja munkáját Zápszonyban és ebben a munkában minket is használ az ő kegyelméből. Tudjuk, hogy nem ez volt az utolsó ilyen esemény a gyülekezet életében és reménységgel várjuk a következő bátor hitvallókat.