Isten a gond-viselő – online női konferencia

Isten a gond-viselő – online női konferencia

Amennyiben a hadviselésből akarnék példát hozni, akkor azt mondanám: hogy a koronavírus járvány miatt, minden keresztyén gyülekezet új „csatasorba” kellett állítsa azokat a missziós eszközeit, amelyek ebben a helyzetben hatékonynak bizonyulnak. Először úgy éreztük magunkat, hogy a járvány győzött, az első sokk után nehezen ocsúdtunk fel mindnyájan: mi lesz így a gyülekezettel, a közösséggel. Aztán beindult az újratervezés és Isten adta az ötleteket. Online istentiszteletek, bibliaórák, képzések stb. Meg kell vallani, hogy ebbe is bele kellett tanulni, nem ment zökkenőmentesen. Hiányzott a tapasztalat, a technika, na meg a személyes kontaktus. Az emberek szeme, tekintete, amelyben visszatükröződik az üzenet. Szinte már a kezdetektől elkezdtük az online bibliaórákat, nőit és férfit is egyaránt. Aztán szomorúan gondoltunk arra, hogy a szokásos tavaszi női konferencia is elmaradt, mint mindenhol máshol a világon. De nem így lett!

Mészárosné Seres Leila meghívásomat korábban visszautasította a sűrű programjai miatt, de a Covid-19 után jelezte, hogy most ráér, talán interneten keresztül működhetne a dolog. Meghívta a csapatba Urbán Enikőt is, aki örömmel csatlakozott és elkezdtünk készülni egy Zoom-os női konferenciára. A szokásunktól eltérőn estére tettük az alkalmat, amire meghívtuk azokat a nőket, akik rendelkeztek internetes erőforrással. Ahol nem volt lehetőség egyéni csatlakozásra, ott kértük a női vezetőket, hogy csoportosan gyűljenek össze.

A témák a következők voltak: Isten a gond-viselő, és Van Istenünk. Jó volt megérteni, hogy Isten minden helyzetben ott van és tudja mi történik velünk, körülöttük. Nem kéri, hogy egyedül viseljük a terheinket, hanem azt kéri, hogy aduk oda neki. Mindazoknak, akiknek van Istenük, van biztos menedékük és örökkévaló jövőjük. Közel ötvenen gyűltünk össze mindenhonnan a megyéből, meg a határon túlról is. Beregszász, Beregújfalu, Budapest, Aszód, Gut, Gát, Ungvár, Nagybégány, Rafajna, Macsola, Muzsaly, Gödöllő és Zápszony. Nem úgy valósult meg az ide női konferencia, ahogyan szerettük volna, de úgy ahogyan Isten akarta. Jó volt így is együtt lenni és hallani a többi gyülekezet nőtestvéreinek a beszámolóját.

Lona