Követem Jézust! • 2020

Követem Jézust! • 2020

Tetszett a mi Urunknak, hogy ebben az évben is növekedést adjon az ő népének és meggyőzze a kétkedőt, megszentelje a bűnöst, fiává fogadja azokat, akik addig idegenek voltak a számára. A zápszonyi és a beregszászi gyülekezet együtt örülhetett ennek a kegyelemnek.
A dicsőítésben László Sándor vezette a gyülekezetet, majd Nagy-Kasza Dániel hirdette isten igéjét. A bizonyságtételek után következett az Úr Jézus parancsa szerinti bemerítés.


Barta Erzsébet a szomszédasszonyán keresztül talált rá Isten útjára. A korábbi csalódások és rossz döntések emléke fájdalmas sebek voltak az életében. Isten Lelke azonban elkezdett dolgozni benne és így a gyógyulás, valamint a szabadság útjára léphetett. Örömmel és bátran bízta rá életét arra, aki úgy szerette, hogy életét adta érte. Erzsébet a zápszonyi gyülekezet tagja lett.

Dankai Viktória magabiztosan kezdte az életet, azonban a sok csalódás által Isten kegyelme rávezette, hogy az életben nem fog boldogulni a saját erejéből, szüksége lesz támaszra. Megértette, hogy az Úr Jézus az egyetlen, aki rajta segíthet, ezért engedte, hogy új szívet teremtsen benne is. Olyat, ami képes megbocsátani, reménykedni, hinni, megalázkodni. Viktória a beregszászi gyülekezet tagja lett.

Tóth Ilona nehéz időket élt át, miután egyedül maradt két gyermekével, de észrevette, hogy Isten nem hagyja egyedül és megerősíti őt. Látta, ahogy betölti a szükségeket az életükben, ezért hálás szívvel “igen”-t mondott az Úr Jézus követésére. Életével és döntésével példát szeretne adni gyermekei számára is, hogy amikor eljön az ideje, ők is  az életet válasszák. Ilona a beregszászi gyülekezet tagja lett.

Molnár András idős korára elvesztette a szeme világát. Ameddig fiatal volt, bejárta a fél világot, de nem igazán tartotta fontosnak, hogy elgondolkozzon a jövőjéről. Amikor viszont bezárult előtte a sok lehetőség rájött arra, hogy bár látás nélkül még lehet élni, Isten nélkül nem érdemes. Egy barátja beszélt neki Isten örömhíréről és hozta el a gyülekezetbe, ahol gyermeki hittel hallgatta rendszeresen az igehirdetéseket. Most pedig eldöntötte, hogy új életet kezd az Úr Jézus Krisztussal. Molnár András a beregszászi gyülekezet tagja lett.

 

Balról: Nagy-Kasza Dániel, Barta Erzsébet, Dankai Viktória, Molnár András, Tóth Ilona, László Sándor