Nem reménytelen! – Baptista Női Konferencia 2022

Nem reménytelen! – Baptista Női Konferencia 2022

Nem tudom mások, hogy vannak vele, de amikor Isten ad számomra egy feladatot, az annyira konkrét, hogy egyszerűen nem tudok és nem is akarok nemet mondani. Egyfajta olthatatlan tűz ég a bensőmben, amely arra késztet, hogy gördítsem tovább a folyamatokat. Természetesen tudom, hogy ez a tűz a Szentlélek és Ö az, aki elindítja bennem, vezet és velem lesz az úton bármilyen nehézségek is jönnek közbe az út során. Volt már olyan, hogy megkértek, hogy szervezzek meg azt vagy azt, menjünk el ide vagy oda, de nem éreztem belül ezt a késztetést és tudtam, hogy nem az én feladatom.

A “Nem reménytelen” országos női konferenciára való közös utazás nem ilyen volt. Isten annyira a szívemre helyezte és annyira előttem járt, hogy nem volt kétség bennem, hogy ezt a szolgálatot nekem szánta. Igaz egy ilyen út szervezésével mindig vannak nehézségek is, amelyeket jól kell feldolgozni és akkor nem lehet semmi baj. Úgy indultunk neki, hogy vonattal fogunk felutazni, ami azért komolyan aggasztott. 38 nő, hogyan jut el egyszerre Nyíregyházára és ül fel egy azon vonatra? Csak sóhajtoztam Isten felé, hogy bizony egy buszos megoldás sokkal jobb lenne, de még ajkamon sem volt a szó, amikor a Női Misszió Munkacsoport részéről érkezett egy üzenet, hogy kifizetik a busz árát. Gyönyörködtem Istenben és megosztottam nőtestvéreimmel is az örömömet. Voltak még akadályok, amelyeket le kellett küzdeni, de mindenben ott volt Isten. A József utcai és a Wessi felajánlotta, hogy náluk alhat a csoport, de végül is erre nem került sor a korai indulás miatt. Isten mégsem hagyott magunkra, mert a Nagyvarsányi gyülekezet mivel közel van a határhoz befogadott bennünket egy éjszakára. Rég nem látott testvéri találkozások voltak és új barátságok is szövődtek a későre nyúló beszélgetésekben.

A konferencia mindannyiunknak felemelő és áldásos volt. Lelkiekben feltöltődve tértünk haza. Voltak olyanok is, akik döntéseket hoztak. Fiatalokat is tudtunk vinni magunkkal, ami külön öröm volt számunkra. Dicsőség legyen érte Istennek.
Hálás a szívem mindazokért, akik bármilyen módon segítették utunkat erre a konferenciára. Megtapasztalhattuk a közösség erejét és sokan életükben először láthattak ennyi nőt egyszerre dicsérni az Urat. Kárpátaljáról két csoportban utaztunk fel összesen körülbelül 40 fő.

LONA