Újabb 27 kárpátaljai hallgató a BTA-n

Újabb 27 kárpátaljai hallgató a BTA-n

Újabb 27 első éves kárpátaljai hallgató nyert felvételt a Baptista Teológiai Akadémiára. A jelenleg közel 60 fős kárpátaljai hallgató fele, már a 3. évfolyamot kezdhette meg. A Budapesti Baptista Teológiai Akadémia a kárpátaljai hallgatói számára minden hónapban biztosítja, hogy fakultatív módon, akár Kárpátalján is a Kárpátaljai Magyar Fakultatív Konzultációs Központban, a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség gyülekezeti termében találkozzanak.

Jelenleg a legtöbben Zápszonyból, majd Beregszász, Gut, Rafajnaújfalu, Nagybégány, Nagymuzsaly, Munkács, Ungvár, Asztély, Macsola, Gát, Nagybereg, Nagybakta, Som, Bótrágy, Harangláb és Bátyu településekről kapcsolódtak be a tanulmányokba.

Hálásak vagyunk, hogy a kárpátaljai hallgatók ügyét László Gábor (BTA főtitkár) felkarolta és köszönjük ez ügyben végzett számtalan fáradozását. Ugyanakkor köszönjük Prof. Dr. Almási Tibor (BTA rektor) nagylelkű segítségét, ami által lehetővé válik, hogy a hallgatók akár kárpátaljai helyszínen is részt vegyenek a teológiai tanulmányok folytatásában.