Lelkiségi hétvége a teológushallgatóknak

Lelkiségi hétvége a teológushallgatóknak

Hálás a szívünk azért, hogy a teológiai oktásban résztvevő hallgatók első csoportja már a célegyenesbe érkezett és idén reményeink szerint sikeres államvizsga és szakdolgozatvédés után megszerzik a diplomát. Nagyon jó közösség alakult ki a hallgatók között. Már szinte valamennyien részt vesznek valamilyen gyülekezeti szolgálatban és ez reménységre ad okot a jövővel kapcsolatban. Sokan a teológiai tanulmányaik hatására kezdtek el szolgálni és aktívan részt venni valamilyen gyülekezeti munkában. A negyedéves hallgatóknak ezért különösen is fontos volt az idei Lelkiségi hétvége.

Mihez kezdenek majd a megszerzett tudással? Hogyan tudnak, akarnak majd beépülni a kárpátaljai magyar baptista közösségbe, mint szolgálattevők? Vajon ott lesz a szívükbe a vágy, hogy itthon maradjanak továbbra is, vagy inkább szeretnék a határokon túl is kipróbálni magukat? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket feszegettünk és együtt gondolkoztunk a jövő alakulásával kapcsolatban.

A hallgatókat mélyen elgondolkodtatta, hogy felelősség azért, hogy mit kezdenek a megszerzett ismerettel. Megértették, hogy Isten elhívása nemcsak a tanulmányokra szólt, hanem a szolgálatra is. A hétvégén Isten Lelke újra sokakat megerősített az ige és a különböző programok, szituációs játékok által is. Adja az Úr, hogy mind a negyedikesek, mind a másodikos hallgatók élete áldás legyen azoknak az embereknek, gyülekezeteknek a lelki életére, ahol élnek.

Köszönjük a BTA támogatását valamint László Gábor és Kelédi Márton testvérek áldozatos szolgálatát.