Női csendes nap Rosemary Barrettel

Női csendes nap Rosemary Barrettel

Gyülekezetünk felismerte, hogy rendszeresen bátorítanunk és vigasztalnunk kell a körülöttünk élő nőtársainkat. Ezért szervezünk olyan programokat, mint a női bibliaóra, csendes napok, vagy kreatív alkalmak, amikor lehetőségünk adódik arra, hogy egymással őszintén beszélgessünk, egymásért imádkozzunk.

Különleges vendégeink voltak ezen az összejövetelen, akik az itt élő magyar baptisták számára ismerősek és kedvesek, hiszen nagyon sokat tettek már azért, hogy a kárpátaljai magyar baptista misszió előre lendülhessen Kárpátalján. Rosemary és Eric Barrett az Egyesült Királzságból látogattak el hozzánk. A 4H Alapítványt vezetik, amely a történelmi Magyaroszság magyarjaiért létezik és szolgál. Az összegyült nőket délelőtt Rosemary bátorította a “Valódi szépség” témával. Rámutatott arra, hogy sokkal fontosabb a belső szépségre több időt és figyelmet szánni, mint a külsőre. Sokszor előítélettel vagyunk olyan emberek felé, akik nem felelnek meg a szépség modern ideáljának, de azt olvassuk a Bibliában, hogy Isten egyáltalán nem a külső alapján értékeli az embert! Sőt! Nekünk is, hasonlóan Istenünkhöz, érdemes észrevenni és értékelni felebarátunkban azokat a belső értékeket, szépséget, amivel rendelkezik, ahelyett, hogy a külső megjelenése miatt elzárkóznánk tőle.

A nap folyamán különböző testvérnőktől bizonyságtételeket hallgathattunkmeg, amiben elmondták, hogy Isten kegyelme, hogyan vezette át a nehéz élethelyzeteken őket. Olyan jó volt hallani, hogy Isten hogyan munkálkodik és tesz csodákat ma is.

Délután Rosemary és Eric együtt mutatták be a Kárpát-medencében végzett szolgálatukat! A jelenlévők a 4H alapítvány által nyomtatott keresztyén irodalomhoz is hozzájuthattak, amiért nagyon hálásak voltak a megajándékozottak.

A mintegy hatvan résztvevő a következő településekről érkezett: Beregszász, Kígyós, Beregújfalu, Gut, Nagyuzsaly, Kaszony, Rafajna, Nagybégány, Kémer, Zápszony és Asztély. A résztvevők magas létszáma azt bizonyítja, hogy a nők fontosnak tartják az egymással való lelki közösséget és kihasznáják a lehetőséget az épülésre.