Támogatás

MISSZIÓ, PROGRAMOK
MISSZIÓ, PROGRAMOK
MISSZIÓ, PROGRAMOK

Gyülekezetünkben folyamatosan keressük a lehetőséget, hogy hogyan tudnánk hatékonyan megszólítani az örömhírrel a különböző korosztályokat. Ezeket a szolgálatokat a legtöbb esetben egyedül nem tudnánk finanszírozni, ezért nagyon örülünk, amikor Isten valaki szívére helyezi, hogy hozzájáruljon a költségek kifizetéséhez.

ÉLELMISZERBANK
ÉLELMISZERBANK
ÉLELMISZERBANK

Gyülekezetünk folyamatosan figyelemmel kísér és megpróbál segíteni olyan családokat akiknek élelmiszerre van szüksége. Az ehhez szükséges élelmiszert vagy gyülekezetünk tagjai biztosítják, úgy hogy megosztják a magukét mással, vagy külön erre kapott céladományokat használunk, hogy rizst, cukrot, lisztet, olajat vásárolva feltöltsük élelmiszerbankunkat, majd onnan kézbesítsük a rászorulóknak.

TÉLI TŰZIFA BIZTOSÍTÁSA
TÉLI TŰZIFA BIZTOSÍTÁSA
TÉLI TŰZIFA BIZTOSÍTÁSA

A gáz és villany drasztikus áremelkedése miatt a szegényebb családok arra kényszerülnek, hogy fával oldják meg lakásuk fűtését. Az alacsony fizetések és nyugdíjak miatt viszont sokszor nem tudják időben beszerezni a téli szezon előtt a szükséges tűzifa mennyiséget. A tél folyamán gyülekezetünk több családot is kitudott segíteni egy-egy szekér fával, ami általában egy teljes hónapra elegendő volt számukra

FEDEZD FEL KÁRPÁTALJÁT!
FEDEZD FEL KÁRPÁTALJÁT!
FEDEZD FEL KÁRPÁTALJÁT!

A segítségnyújtás egy lehetséges módja, ha eljössz családoddal kirándulni, vagy felfedezni Kárpátalját. Itt nincs háborús fenyegetettség, tehát biztonságban érezheted magad. Gyülekezetünk tagjai közül többen vannak, akik vendégeket tudnak fogadni, egyszerű és tiszta környezetben, szállást és ételt biztosítanak, ha szükséges. A szolgáltatás díja jutányos és megfizethető, a vendéglátó családnak pedig mindez segítséget jelent.

ÉPÍTKEZÉS FELÚJÍTÁS
ÉPÍTKEZÉS FELÚJÍTÁS
ÉPÍTKEZÉS FELÚJÍTÁS

Van egy nagy lehetőségünk, amit kihasználva egyrészt néhány embernek munkát tudnánk biztosítani, másrészt a gyülekezet különböző szolgálatait tudnánk finanszírozni, így nem lennénk rászorulva külső segítségre. Ezeket a munkákat már elkezdtük, folyamatban vannak, minden segítségnek, támogatásnak örülünk, ami előreviszi fáradozásunkat.

KÁRPÁTALJAI MÁSODIK ESÉLY JÓTÉKONYSÁGI ALAPÍTVÁNY

A KÁRPÁTALJAI MAGYAR BAPTISTA MISSZIÓ TÁMOGATÓJA

GYÓGYSZERBANK
GYÓGYSZERBANK
GYÓGYSZERBANK

Sok nyugdíjas, vagy kisgyerekes család számára, a téli hónapok költségei mellett, nagy terhet jelent a szükséges gyógyszerek kifizetése és beszerzése. Az ő terheiken könnyíthetsz, ha különböző vitaminokkal, fájdalomcsillapítókkal vagy megfázás elleni gyógyszerekkel, teákkal támogatod programunkat.

ÉLŐ ÁLLAT ADOMÁNYOZÁS
ÉLŐ ÁLLAT ADOMÁNYOZÁS
ÉLŐ ÁLLAT ADOMÁNYOZÁS

Különösen faluhelyen és tavasszal van több haszna egy ilyen akciónak. Egyrészt munkát biztosítunk annak, aki kelteti, neveli a kisállatokat, másrészt aki kapja eldöntheti, hogy hogyan akarja hasznosítani. Szóba jöhet kecske, csirke, kacsa is. Egy-egy ilyen akció során 15-20 baromfit adományozunk, vagy egy kismalacot, ami a családnak később tojást vagy húst biztosít. Más esetekben pulyka és liba is számításba jöhet.

Szívpárna adományozás

Régi vágyunk vált valóra azzal, hogy csatlakozhattunk ahhoz a több száz nőhöz, akik szívpárnákat készítenek mellműtött nők számára.  A párnákat a zápszonyi és a MEM gyülekezet nőtestvéreivel összefogva készítettük, majd…

Sportpálya átadás Zápszonyban

Rákoscsabai Béthel Alapítvány által finanszírozott és a Zápszonyi Magyar Baptista Közösség közreműködésével készült többfunkciós iskolai sportpálya átadására került sor 2019. június 1-jén. Az ünnepélyes átadóra az iskola diákjai színvonalas műsorral,…

ADOMÁNYOK, SEGÉLYSZÁLLÍTMÁNYOK

HOGY SEGÍTHETÜNK?

Az utóbbi időben egyre többen igyekeznek segítségére lenni az itt élő embereknek. Valóban szükség van és egyre inkább szükség lesz segítségre, hiszen a lakosság életszínvonala és kilátásai sokat romlottak az utóbbi időben és még nem látszik mikor fog megállni ez a folyamat. Jó látni, hogy sokan szeretnének jót tenni, de hadd adjunk néhány tanácsot, hátha segítség lesz a jó döntésben és a jó cselekvésben, a jó szándék mellett ugyanis jelen esetben bölcsesség is kell.

Mielőtt segíteni akarsz, döntsd el, hogy hogyan és kinek akarod eljuttatni felajánlásod.

Jó tudni:

 • A nélkülözés nem azért van, mert nincs a boltok polcain árú, hanem mert sok esetben olyan alacsonyak a nyugdíjak vagy a fizetések.
 • A határon csak korlátozott mennyiségben, fejenként 50 kg árú (élelmiszer) hozható be, tehát a nagyobb segélyszállítmányok eljuttatása, vagy úgy lehetséges, hogy sok kicsire van felosztva, vagy nagyobb tételben egy ukrán alapítvány, civil szervezet segítségével, ami adminisztrációs költségeket fog felszámolni (min. 500 Euró)

Mit ajánlunk?

 • A legjobb megoldásnak azt tartjuk, ha valaki pénzzel segít és azt személyesen hozza el, vagy bízza rá olyan emberre, aki elhozza. Érdemes felkeresni egy helyi megbízható embert (lelkészt, polgármestert), aki ismeri a helyi szükségeket és így sokkal inkább nyomon tudod követni felajánlásod sorsát. Jó olyan embert választani, aki visszajelez az adomány sorsáról és akár fényképpel, vagy számlákkal bizonyítja, hogy mire fordította a rá bízott összeget.
 • Ha adni akarsz, előbb gondold végig, hogy kinek akarsz segíteni. Rengeteg lehetőség van, nyugdíjasok, nagycsaládosok megsegítése, gyógyszervásárlás, téli tűzifa vásárlás, elmaradt villany- vagy gázszámla kifizetése, tartós élelmiszer vásárlása, élő állatok vásárlása egy egy család számára.

Még a kicsivel is sokat tudunk tenni! Amennyiben segíteni akarsz és szükséged van felvilágosításra, nyugodtan keress minket, szívesen állunk rendelkezésedre. Alább olvashatod, mi hogy tudtunk segíteni és információt kaphatsz a gyülekezetünkben zajló segélyezési programjainkról.

Amennyiben Isten Lelke úgy indít, állj mellénk, tegyünk jót együtt!

  Full Name

  Your E-mail

  Subject

  Your Message